Ik heb leuk nieuws en ik heb minder leuk nieuws. Want In het zomerreces van dit jaar mocht ik samen met mijn vriendin het huisje van onze dromen vinden, na bijna 8 jaar wachten, en dan hadden wij grote mazzel ( want je moet heel lang wachten voor een betaalbare woning ) en na een lange periode in een 1 kamer appartement 3 hoog te hebben gewoond is het tijd voor ons om te verhuizen. We hebben getekend voor een grotere woning met meer ruimte, dicht bij familie en een hele mooie natuurrijke omgeving. Maar helaas is ons huisje niet in Heerhugowaard maar in onze mooie buurgemeente Langedijk ( Noord Scharwoude om precies te zijn ) Daarom heb ik ook minder leuk nieuws. Doordat ik moet verhuizen kan ik geen commissielid meer zijn van de gemeente Heerhugowaard en hoe leuk ik het verhuizen naar een nieuw avontuur ook vind is het toch ook een bittere pil.

 

Ik werkte graag samen mijn politieke collega’s het college en mijn fractie, en ik ging altijd vol enthousiasme naar de vergaderingen toe om samen met inwoners en collega politici en Heerhugowaard nog eerlijker, nog socialer en een stukje groener te maken. Daarom tot mij spijt laat ik u weten dat ik mijn benoeming als commissielid per 1 oktober 2019 terug trek en samen met de fractie van GroenLinks Heerhugowaard een plaatsvervanger aanstel. Daarmee zal de maand september mijn laatste maand zijn als uw commissie lid en en wilde ik via deze blog mijn aankondig van mijn vertrek uit de commissie Mens en Samenleving doen. Waar ik 1,5 jaar met veel liefde en passie en daadkracht het woord mocht voeren namens onze inwoners en mijn partij.

Heerhugowaard is een mooie gemeente, een gemeente waar kansen gemaakt kunnen worden maar nog niet altijd wordt benut. Pak deze kans! Want we zijn een stad vol kansen dat weten we, maar laat het dan ook zien. Niet aan de politiek maar aan de inwoners. Zij verdienen het, zij zijn onze politieke handen en voeten van onze samenleving! laat de inwoners mee doen, mee denken maar vooral mee gaan in de beslissingen die een gemeente met stad vol kansen kan maken. De minima, het LHBTI beleid, aanpak zwerfafval in strand en park van Luna, veilige verkeer voor inwoners maar ook de knelpunten in het verkeer zijn punten waar we echt nog vele vooruitgang kunnen boeken. Geef elkaar een kans want kansen zijn er om genomen te worden.

Ik zal soms nog wel komen naar de publieke vergaderingen, Wat mijn politieke ambitie betreft is het volgende; ik ga natuurlijk gewoon door, want lokaal, regionale en landelijk zijn er nog heel veel kansen om te benutten en mijn strijd voor sociaal, eerlijk en groen is nog lang niet voorbij. Misschien mogen we straks elkaar weer ontmoeten bij de nieuwe gemeentelijke fusie maar voor nu dank ik u voor de kansen die u mij gaf, roep ik u op om die kansen aan te nemen die u van ons college en politici krijgen en neem ik met veel mooie kansen afscheid als u commissielid.

DANK VOOR ALLES!

 

Met vriendelijke groet,

Roy Korbijn