Huis-aan-Huizen wil zeggen dat GroenLinksers huis aan huis aanbellen om met de bewoners in gesprek te gaan over wat hen bezig houdt in de gemeentelijke- of landelijke politiek.

Woensdag 24 november vinden in Heerhugowaard en Langedijk herindelingsverkiezingen plaats. Ook op maandag en dinsdag kunnen inwoners op de beide gemeentehuizen hun stem uitbrengen. GroenLinks Dijk en Waard is vooral geïnteresseerd in de mening van de bewoners bij wie we aanbellen.

Wat ons opviel was dat het merendeel van de omwonenden van Centrumwaard, naast ergernis  over  de  traagheid  van de  landelijke formatiebesprekingen vooral hoge verwachtingen uitspreken over de voorgestelde verbeteringen in het directe woon- en leefgebied. Minder wild parkeren, meer en beter groen in de wijk, beter onderhoud en maatregelen om de snelheid van het verkeer in de wijk te verlagen. Ze zien er naar uit dat de uitvoering opgepakt gaat worden. In de tussentijd zou enige aandacht vanuit de gemeente voor overlast en vandalisme op prijs gesteld worden. Wat betreft vandalisme blijkt het om een enkel incident te gaan dat maanden zichtbaar blijft.

GroenLinks Dijk en Waard kreeg bij dit Huis-aan-Huis evenement versterking vanuit GroenLinks Alkmaar en het provinciaal Bestuur van GroenLinks in Noord-Holland. Zij kwamen met de “Tour de DijkenWaard” vanaf het Canadaplein in Alkmaar naar het Raadhuisplein in Heerhugowaard.