De laatste vergaderavond voor het reces was er een van de complimenten.
Complimenten voor de voortvarendheid waarmee het college het huursubsidieprobleem op recreatiepark De Oude Boomgaard heeft opgepakt, complimenten voor de gebiedsvisie kernwinkelgebied Noord en Zuid Scharwoude, complimenten voor alle partijen voor de vruchtbare samenwerking bij het initiatiefvoorstel Oosterdeltuinders, grote waardering voor het in eigen huis opgestelde beheersplan Openbare Ruimte, complimenten voor de heldere Jaarstukken 2011, complimenten voor het Waterplan enz.enz.

Toch ook een enkele kritisch noot: die jaarstukken zouden beter voor de behandeling van de Kadernota aangeleverd kunnen zijn en bij de storting van de in het verleden toegezegde bijdragen Westfrisiaweg –de weg van “niks naar nergens”aldus Klaas Zwart- werd duidelijk meegegeven dat er echt geen cent meer bijkwam.
Ook Jorrit Bakkum van Kleurrijk wilde graag excuses van mw. Van As, CU voor door haar gedane uitlatingen “Je kunt toch niet allerlei aantijgingen in het openbaar doen  en dan daar vervolgens in achterkamertjes op terug komen”. Krijgt dus nog een openbaar vervolg…

Levendige reacties en belangstelling waren er wel bij de behandeling van de concept Structuurvisie, o.a. over de aantallen te bouwen woningen en het vastleggen van een nieuw zoekgebied voor woningen in de oostrand van Oudkarspel en Noord Scharwoude.
Hierover zijn door HvL/D66 en GroenLinks amendementen ingediend. De reactie van het college leidde tot enkele toezeggingen. Helaas kwam het niet meer tot een inhoudelijke reacties van de overige partijen. Wordt dus na het zomerreces vervolgd.

Wij wensen u allen een fijne zomer toe!