Drie foravergaderingen en een raadsvergadering van 12 minuten (!).

Oosterdeltuinders
Een 1e bespreking van het  burgerinitiatief Oosterdel tuinders. Deze vragen een subsidie omdat enerzijds hard werken te weinig oplevert en anderzijds toch een bijdrage wordt geleverd aan het in stand houden van een uniek gebied. Het voorstel is door het college afgewezen; inkomensondersteuning mag niet. Wel is door het college aangeboden een gesprek te organiseren met Stichting Veldzorg, museum Broekerveiling en WNK om tot een oplossing te komen.

Goede voorbereiding?
Schaamte van GroenLinks over het voorliggende voorbereidingsbesluit Broek op Langedijk.  Door te late indiening is op dit moment geen bescherming tegen ongewenste ontwikkelingen. Uiterst slordig. Hoewel ons “eigen”college,  toch reden voor GroenLinks tegen het besluit te stemmen. We maken geen onderscheid, ook wethouders uit het verleden –die ook veel steken lieten vallen- kregen onze gram.

Duveltje uit een doosje
De concept Structuurvisie 2010 -2020 is besproken in forum 2. Als duveltje uit een doosje lag er opeens  een nieuw zoekgebied voor woningbouw voor de oostrand van Noord Scharwoude;  in het gehele voortraject niet aan de orde geweest.
Na gestelde schriftelijke vragen bleek dit ook voor de oostrand van Oudkarspel te gelden (terrein Eecen, ijsbaan en zuidpolder)! Wat niet in de Structuurvisie wordt gemeld.
“De insteek is vooral de Blauwe loper en natuur te versterken en dat met behulp van woningbouw”, aldus projectleider Kornman.
Natuur versterken oké; nieuwe zoekgebieden voor woningbouw: niet dus.
GroenLinks wil vooral duidelijk  zijn naar de burger: welke ontwikkelingen willen we wel en welke willen we niet; heldere keuzes maken, geen onduidelijkheid of alles open willen houden.

Snel
Wethouder en bewoners Oxhoofdpad waren tot elkaar gekomen over het bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan Oxhoofdpad. De gewraakte en wat ongelukkig geformuleerde zinsnede op pag.33 over het openbaar pad wordt geschrapt. Daarmee was Forum 3 in 10 minuten klaar.